Tema: Biru dan Hijau Tema: Biru dan Hijau Tema: Merah Tema: Hijau
Text: Tambah BesarText: AsalText: Tambah Kecil
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 

Penghantaran dan Pengagihan Barangan Bantuan Makanan Sarawakku Sayang PKP 3.0 Ke Long Jawe, Sang Anau dan Long Bulan, Zone Tasik Bakun, Belaga.
Tarikh : 11 Jun 2021  Sumber Berita: Lembaga Sungai-Sungai Sarawak
 

 

Pada 10 & 11 Jun 2021, Lembaga Sungai-Sungai Sarawak, Cawangan Bakun bersama  Pejabat Daerah Belaga telah menghantar Bantuan Keperlua Bencana dan Bekalan Makanan Sarawakku Sayang PKP 3.0 dalam bentuk 'foodbasket' ke penempatan di dalam Tasik Bakun dengan menggunakan Bot Laju SRB 22. 
Jumlah Pegawai yang terlibat di dalam misi bantuan ini adalah seperti berikut:
a. Lembaga Sungai-Sungai Sarawak - 2 Pegawai.
b. Pejabat Daerah Belaga -  1 Pegawai.
c. Pusat Khidmat N65 Belaga & P216 Hulu Rejang -  Pegawai. 
Kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang terkesan di dalam misi bantuan ini adalah di Long Jawe (52 pintu) dan Sang Anau (58 pintu),Belaga.
Terima kasih Kerajaan Negeri Pada 10 & 11 Jun 2021, Lembaga Sungai-Sungai Sarawak, Cawangan Bakun bersama Pejabat Daerah Belaga telah menghantar Bantuan Keperlua Bencana dan Bekalan Makanan Sarawakku Sayang PKP 3.0 dalam bentuk 'foodbasket' ke penempatan di dalam Tasik Bakun dengan menggunakan Bot Laju SRB 22.

Pada 10 & 11 Jun 2021, Lembaga Sungai-Sungai Sarawak, Cawangan Bakun bersama Pejabat Daerah Belaga telah menghantar Bantuan Keperlua Bencana dan Bekalan Makanan Sarawakku Sayang PKP 3.0 dalam bentuk 'foodbasket' ke penempatan di dalam Tasik Bakun dengan menggunakan Bot Laju SRB 22.Jumlah Pegawai yang terlibat di dalam misi bantuan ini adalah seperti berikut:
a. Lembaga Sungai-Sungai Sarawak - 2 Pegawai.
b. Pejabat Daerah Belaga - 1 Pegawai.
c. Pusat Khidmat N65 Belaga & P216 Hulu Rejang - Pegawai.
Kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang terkesan di dalam misi bantuan ini adalah di Long Jawe (52 pintu) dan Sang Anau (58 pintu),Belaga.

Terima kasih Kerajaan Negeri Sarawak
#staysafe #stayvigilant #stayhealthy #savelives @jagasarawak